Ua pa'ū le mana'oga mai fafo mai Amerika, o koneteina felauaiga a Amerika ua pa'u i luga atu i le 30%

Talu ai nei, o le paʻu tele o le manaʻoga mai fafo a Amerika ua mafua ai se vevesi i totonu o pisinisi.I le tasi itu, o loʻo i ai le tele o faʻamaumauga o oloa, ma o faleoloa tetele i le Iunaite Setete ua faʻamalosia e faʻalauiloa se "tau faʻaititia" e faʻaosofia ai le mana faʻatau, ae o le aofaʻi o faʻamaumauga e maualuga atu i le 10 piliona yuan o loʻo faʻaoso ai pea le au faʻatau. .I le isi itu, o le numera o pusa sami a Amerika talu ai nei na pa'ū i luga o le 30% i le 18-masina maualalo.

O le tele o fa'aletonu o lo'o i ai pea le au fa'atau, e tatau ona totogi mo le maualuga o tau ma fa'amauina o latou sulugatiti e fa'ateleina ai a latou tupe fa'aagaga e sauni ai mo se fa'aletonu o le tamaoaiga.E talitonu le au suʻesuʻe e fesoʻotaʻi lenei mea ma le amataga o le siʻosiʻomaga o le tului a le Fed, lea e faʻamalosia ai tupe faʻaalu a le US ma le faʻaaogaina, ae pe o le tau o fefaʻatauaʻiga o le lalolagi atoa ma le faʻatupulaia o le tamaoaiga o le a sili atu ona talafeagai.

img (1)

Fai mai le au su'esu'e, o le fa'aletonu o oloa a Amerika o le a fa'aitiitia ai le mana'oga mai fafo.E tusa ai ma faʻamaumauga lata mai na tuʻuina mai e le au faʻatau oloa tele a Amerika talu ai nei, o le faʻamaumauga a Costco e oʻo mai ia Me 8 e maualuga i le 17.623 piliona US tala, o se faʻaopoopoga faaletausaga e 26%.O oloa i Macy's na siitia i luga 17% mai le tausaga talu ai, ma o le numera o Walmart faʻataunuʻuina nofoaga na siitia i luga 32%.Na taʻutino mai e le taʻitaʻifono o se kamupani gaosi meaafale maualuluga i Amerika i Matu, e maualuga tele le lisi o oloa i totonu o le Iunaite Setete, ma o tagata faatau meafale e faʻaitiitia ai faʻatauga e sili atu i le 40%.O le tele o isi pulega o kamupani na latou fai mai o le a latou aveesea le tele o oloa e ala i paʻu ma faʻalauiloa, faʻaleaogaina o faʻatauga mai fafo, ma isi.

img (2)

O le mafua'aga sili ona tuusa'o mo le mea o lo'o ta'ua i luga o le maualuga o le tau o le tau.O nisi o le au fai pisinisi a Amerika ua leva ona taumatemate o le a maua e tagata faatau setumutumuga o tauina ua mae'a ona amata e le Feterale Reserve lana si'osi'omaga o tului.

Na taʻua e Chen Jiali, o se tagata suʻesuʻe macro i Everbright Securities, o loʻo tumau pea le faʻaaogaina o le US, ae o le tupe faʻaalu a le tagata lava ia na pa'ū i le 4.4% ia Aperila, o le tulaga maualalo talu mai Aukuso 2009. O lona uiga i le tulaga o le maualuga o le tau, aiga. o tupe faaalu e televave atu nai lo tupe maua, lea e mafua ai ona faamalosia tagata nofomau e aveese a latou tupe teu vave.

E tusa ai ma faʻamaumauga lata mai na tuʻuina mai e le Federal Reserve, o le tau o le faʻatupulaia o tau i le tele o vaega o le Iunaite Setete e "malosi".O le fa'asologa o tau o le gaosiga (PPI) ua fa'atupulaia vave nai lo le fa'asologa o tau o tagata fa'atau (CPI).Toeitiiti o le afa o itulagi na lipotia mai na mafai e kamupani ona pasi atu tau maualuga i tagata faʻatau;o nisi o itulagi na faʻaalia foi na latou "tetee e tagata faʻatau", e pei o le "faʻaitiitia o faʻatauga"., pe sui i se ituaiga taugofie" ma isi.

Fai mai Cheng Shi, o le pule sili o le tamaoaiga o le ICBC International, e le gata ina le pa'u tele le tau o le tamaoaiga o Amerika, ae ua faamaonia foi le siitaga lona lua.I le taimi muamua, o le US CPI na siitia i le 8.6% i lea tausaga ma lea tausaga ia Me, ma malepe ai se maualuga fou.O faʻaosofiaga o tau i totonu o le Iunaite Setete ua amata ona sui mai le tuleia o tau o oloa i le "tau totogi-tau", ma o le faʻateleina o le le paleni i le va o le sapalai ma le manaʻoga i le maketi o tagata faigaluega o le a siitia ai le taamilosaga lona lua o faʻamoemoega o tau i le Iunaite Setete. .I le taimi lava e tasi, o le tuputupu aʻe o le tamaoaiga o Amerika i le kuata muamua na itiiti ifo nai lo le mea na faʻamoemoeina, ma o le toe faʻaleleia o le tamaoaiga moni na faʻagesegese.Mai le itu o manaoga, i lalo o le mamafa o le maualuga o le tau, o loʻo faʻaauau pea ona faʻaitiitia le talitonuina o tagata faʻatau.Faatasi ai ma le maualuga o le faʻaaogaina o le malosi i le taumafanafana ma le siʻitia o tau e le o maualuga i se taimi puʻupuʻu, atonu e faigata i le US tagata faʻatau le toe faʻaleleia vave.

O le mea moni, o a'afiaga o le sasa'a mai o le maualuga o le tau o le tau ma le tele o fa'atauga o oloa e tatau ona sili atu ona mata'ituina.Na faailoa atili e Cheng Shi e le gata i lea, o loʻo i ai pea le tele o le le mautonu i tulaga mataʻutia geopolitical i fafo, lea o le a le gata ina aʻafia ai tau o oloa talafeagai ma tuleia i luga le aofaʻi atoa, ae faʻamalosia ai foi le puipuiga o fefaʻatauaʻiga, faʻaleagaina le siosiomaga o fefaʻatauaʻiga o le lalolagi, ma faʻalavelaveina. le si'osi'omaga o fefa'ataua'iga i le lalolagi.O le laina o alamanuia i le lalolagi atoa ma le sapalai sapalai e lamolemole, faʻateleina tau o fefaʻatauaʻiga ma faʻateleina ai le ogatotonu o le tau.

img (3)

O oloa faaulufale mai i totonu o le US ua paʻu i le sili atu i le 36 pasene talu mai le aso 24 o Me, ma ua faaitiitia le manaoga o Amerika mo oloa faaulufale mai i atunuu o le lalolagi.Na faailoa e Cheng Shi o le suʻesuʻega na tuʻuina atu e le ABC ia Iuni na faʻaalia ai o le tele o tagata na tali mai e le fiafia i faiga faʻavae tau tamaoaiga a Biden talu ona ia nofoia le tofi, 71% o le au tetee na le fiafia i taumafaiga a Biden e taofia le tau o le tamaoaiga, ma e sili atu i le afa o le au tetee na talitonu. e matua taua tele mataupu tau tamaoaiga ma le tamaoaiga.

I se aotelega, e talitonu Chen Jiali o loʻo faʻatupulaʻia le lamatiaga o le paʻu o le tamaoaiga o Amerika, ma e le mautonu i le aotelega o le tamaoaiga.Na lapatai mai foi le Pule Sili o le JPMorgan Chase, Jamie Dimon, o aso o i luma o le a sili atu le "pogisa," ma fautuaina le au suʻesuʻe ma tagata teu tupe e "saunia" mo suiga.


Taimi meli: Iul-06-2022