O loʻo faʻaauau pea ona faʻaititia le tau o uta, o loʻo faʻalavelaveina le uafu, ma o le maketi tuʻufaʻatasia e fefefe e faigata ona olaola i le vaitau maualuga!

Na faailoa mai e le aufaipisinisi i totonu o pisinisi, o le tau o le tamaoaiga, puleaina o faamai, ma le faateleina o vaa fou, e mafua ai le faateleina o le vaʻa ma le faʻaitiitia o le aofaʻi o uta, o mea autu ia e tolu mo le faʻaauau pea ona suʻesuʻeina le tau o uta e faʻasaga i le masani i luga o tu ma aga masani. vaitau.

1. Ua pa'u le tau o uta uta mo le valu tausaga sosoo

O le Shanghai Shipping Exchange na faʻailoa mai o le faʻamatalaga lata mai a le SCFI na faʻaauau pea ona paʻu 148.13 points i le 3739.72 points, i lalo 3.81%, pa'ū mo le valu vaiaso sosoo.O le toe tusiaina o le maualalo fou talu mai le ogatotonu o Iuni i le tausaga talu ai, o auala mamao e fa na paʻu faʻatasi, lea na sili atu ai le paʻu o le auala Europa ma le US i sisifo, faʻatasi ai ma le pa'ū i vaiaso taʻitasi e 4.61% ma le 12.60%.

图片2

O fa'amaumauga lata mai a le SCFI o lo'o fa'aalia ai:

  • o le fua faatatau o uta o mataupu taitasi mai Shanghai i Europa e US $5166, i lalo US $250 i lenei vaiaso, i lalo 3.81%;
  • o le laina Metitirani e $5971 i le pusa, i lalo $119 i lenei vaiaso, i lalo 1.99%;
  • o le tau o uta o pusa ta'i 40 futu i Amerika i Sisifo sa US $6499, pa'u i lalo US $195 i lenei vaiaso, pa'u i lalo i le 2.91%;
  • o le tau o uta o pusa ta'i 40 futu i Amerika i Sasa'e sa $9330, i lalo i lalo o le $18 i le vaiaso nei, i lalo i lalo i le 0.19%;
  • o le fua faatatau o uta a Amerika i Saute Line (Santos) e US $9531 i le mataupu, i luga US $92 i le vaiaso, poo le 0.97%;
  • o le fua faatatau o uta o le auala o le Persian Gulf e US $2601 / TEU, i lalo 6.7% mai le vaitaimi muamua;
  • o le fua faatatau o uta o le laina Asia i Sautesasae (Singapore) e US $846 i le mataupu, i lalo US $122 i le vaiaso nei, poo le 12.60%.

O le Drury world container freight index (WCI) na pa'ū mo le 22 vaiaso sosoo, ma le 2% pa'ū, lea na toe faʻalauteleina pe a faʻatusatusa i le lua vaiaso talu ai.

图片3

Ningbo Shipping Exchange na fa'ailoa mai o le ncfi index lata mai na tapunia i le 2912.4, i lalo 4.1% mai le vaiaso talu ai.

图片4

I totonu o auala e 21, na faʻateleina ai le faʻasologa o tau o uta o le tasi auala, ma faʻaititia le faʻasologa o tau o uta o auala e 20.I totonu o uafu tetele i luga o le "maritime Silk Road", o le tasi uafu tau fua faatatau o uta na siitia ae 15 uafu tau fua faatatau o uta na pa'ū.

O fa'ailoga autu o auala e fa'apea:

  • Europa auala fanua: Europa auala fanua tausia le tulaga o le tuuina atu e sili atu manaoga, ma o le fua faatatau o uta o maketi o loo faaauau pea ona pa'u, ma ua faateleina le faaitiitia.
  •  Ala Amerika i Matu: o le fa'asologa o tau o uta a le US i sasa'e o le 3207.5 points, i lalo 0.5% mai le vaiaso talu ai;O le fua faatatau o uta o le auala i sisifo o Amerika e 3535.7 points, i lalo 5.0% mai le vaiaso talu ai.
  •  Auala i Sasa'e Tutotonu: o le fa'ailoga o le ala i sasa'e ogatotonu o le 1988.9 points, i lalo 9.8% mai le vaiaso talu ai.

E talitonu le au suʻesuʻe e faʻapea, o le faʻamautuina o le faʻamaʻi puipuia ma le puleaina o tulaga, e talafeagai le pa'ū tau o vaʻa faavaomalo i lenei tausaga.O le vave pa'u talu ai nei e mafua mai i mea e pei o le faʻaleleia atili o le felauaiga, faʻaititia o manaoga i totonu ma fafo, paʻu o tau o suauʻu faavaomalo, ma le faʻatupulaia pea o le gafatia o felauaiga.

2. O lo'o fa'aletonu pea uafu

E le gata i lea, o lo'o i ai pea le fa'alavelave uafu.I le masina o Me ma Iuni, na tumutumu ai uafu i Europa, ma e leʻi faʻaitiitia ai le faʻalavelave i le itu i sisifo o le Iunaite Setete.

E oo mai i le aso 30 o Iuni, e 36.2% o va’a koneteina a le lalolagi na pa’ulia i totonu o uafu ona o tete’e a tagata faigaluega, o le maualuga o le vevela o le tau mafanafana ma isi mea.Na poloka le laina sapalai ma faʻatapulaʻaina le gafatia o felauaiga, lea na fausia ai se lagolago faapitoa mo le tau o uta i se taimi pupuu.E ui ina fa'aitiitia le tau o uta i uta, ae o lo'o maualuga pea.

O lo’o fa’aauau pea ona si’itia le gafatia o container o auala o fefa’ataua’iga mai Sasa’e Mamao i Amerika mai le itu i sisifo i Sasa’e, ma ua fa’atupula’ia fo’i le aofa’i o containers o lo o taulimaina e uafu i le talafatai i sasa’e o Amerika i lenei tausaga.O le suiga lea ua mafua ai ona pisi uafu i le talafatai i sasae.

Na ta‘ua e George Griffiths, o le faatonu sili o uta uta uta a le S&P o oloa a le lalolagi, o uafu i le talafatai i sasa‘e o loo pisi pea, ma o le uafu i Savannah o loo i lalo o le mamafa o le tele o uta o uta ma tuai o vaa.

Peita’i, ona o le fa’alavelave a le au ta’avale loli i le itu i sisifo o le Iunaite Setete, o lo’o poloka pea le uafu, ma ua liliu atu ai e nisi e ana uta a latou oloa i le itu i sasa’e o le Iunaite Setete.O lo'o fesoasoani pea le fa'amauina o le sapalai i le fa'atumauina o le tau o uta i se tulaga maualuga.

图片5

E tusa ai ma le suʻesuʻega a le au vaʻa Amerika i luga o felauaiga i luga o le gataifale ma faʻamaumauga o vaʻa laina, i le faaiuga o Iulai, o le aofaʻi o vaʻa o loʻo faatalitali i taulaga i Amerika i Matu na sili atu i le 150. O lenei fuainumera e fesuisuiaʻi i aso uma ma o lea ua 15% maualalo ifo nai lo le tumutumu, ae o loʻo tumau pea. i le maualuga o taimi uma.

E oo mai i le taeao o Aukuso 8, e 130 le aofa’i o va’a o lo’o fa’atali i fafo o le uafu, lea e 71% o lo o i le itu i sasa’e ma le Fagaloa, ae o le 29% o lo’o i le itu i sisifo.

E tusa ai ma faʻamaumauga, e 19 vaʻa o loʻo faʻatali mo le faʻatau i fafo atu o le New York New Jersey Port, ae o le numera o vaʻa o loʻo faʻatali mo le faʻamauina i le uafu i Savannah ua siʻitia i le sili atu i le 40. O nei uafu e lua o le muamua ma le lona lua uafu tele i luga o. le gataifale i sasae.

Pe a faatusatusa i le vaitaimi maualuga, ua faaitiitia le tumutumu i le taulaga i sisifo o le Iunaite Setete, ma ua faateleina foi le fua faatatau o le taimi, ua oo i le tulaga maualuga (24.8%) i le silia ma le tausaga.E le gata i lea, o le averesi taimi tuai o vaʻa e 9.9 aso, lea e maualuga atu nai lo le talafatai i sasaʻe.

图片1

Patrick Jany, pule sili o tupe a Maersk, fai mai e ono pa'ū tau o uta i masina a sau.A o'o ina taofi le aga'i i lalo o tau o uta, o le a fa'amautu i se tulaga maualuga atu nai lo le fa'ama'i.

Detlef trefzger, Pule Sili o Dexun, na valoia o le tau o uta o le a iu lava ina mautu i le tulaga o le 2 i le 3 taimi aʻo leʻi oʻo i le faʻamaʻi.

Fai mai le Mason's Cox, o tau o uta o lo'o fetuutuunai lemu ma maopoopo, ma o le a leai se pa'u tele.O le a fa'aauau pea ona fa'atupe uma pe toetoe o latou gafatia uma i luga o le auala e kamupani liner.


Taimi meli: Aukuso-15-2022